Да живееш заобиколен от зеленина

Зимната градина осъществява тази мечта – всеки ден, 12 месеца в годината. Тя ще бъде вашето привлекателно пространство, което ще Ви свърже с природата. Тя може да Ви даде от една страна всеки ден дъх на ваканция, от друга страна,  повишава стойността на вашето жилище – една инвестиция с голямо значение за бъдещето.
За зимната градина винаги може да се намери подходящо място: непокрити тераси, неизползвани площи в задния двор или като интегрирано пространство при ново строителство. Без значение от размера идеята за зимна градина открива многообразие от непредполагаеми площи за изграждането и.

Устройството на зимната градина включва в себе си няколко ключови елементи: стъклени плоскости и носещи конструкции от различни профили с възможност за отваряеми части: прозорци и врати.  

Възможностите за индивидуално организиране на зимната градина според конкретното и разположение се разширяват от богатата гама на аксесоарите и оборудването. Доколкото е възможно, е препоръчително да се предвиди движението на слънцето при изпълнение на проекта. Определящо за тези конструкции е директното слънцегреене, което в зависимост от сезона, изложението, времето и климата ги загрява по различен начин.

Изборът на разположение на зимната градина зависи и от предназначението и:


  • северно разположение – работен кабинет, студио, ателие, малко светлина, но често се използва като климатичен буфер;
  • източно разположение – място за закуска, но и работно място, защитено от силното западно слънцегреене следобед;
  • западно изложение – горещото изложение през лятото, задължително да се предвиди външна слънцезащита и системи за проветрение;
  • южно изложение – най-дългото слънцегреене дори и през зимата, идеално за използване на зимната градина като топлинен буфер, задължително да се предвиди външна слънцезащита и системи за проветрение.