Сайдинг.

Сайдингът е нов нетрадиционен начин за фасадно облицоване. Той замества стандартните строителни мазилки като се използва не само при новите сгради, но е изключително добро облицовъчно покритие при обновяване на стари фасади. Сайдингът е високотехнологична, фасадна, топло, хидро и шумоизолационна система.

Материалът, който се използва за направата на Сайдинг плоскостите е винил, характеризиращ се с висока устойчивост на атмосферни влияния.

Основните добри качествени показатели на Сайдинга са в неговата огнеупорност, нетоксичност, висока устойчивост на химични влияния и механични повреди. Той не ръждясва, не се деформира при рязка смяна на температурните амплитуди, а ефекта на остаряване и избледняване е изключително слаб поради технологията на производство, при която цвета се залага в дълбочина.

Сайдингът е предпочитан облицовъчен материал дори от гледна точка на поддръжка, тъй като за неговото измиване се използва само вода.

Технологията по монтиране на Сайдинг плоскостите се отличава като бърза, лесна и може да се извършва независимо от външните атмосферни условия.