Отличаващите групи продукти на компанията са Архитектурни Системи за всички архитектурни приложения, като врати, прозорци, фасади ( окачени фасади ), покриви конструкции, офисни преградни системи и други, проектирани за крайния потребител и покриващи неговите изисквания.
 
АЛУМИЛ разграничава 48 различни архитектурни алуминиеви системи, според всяко желание, заявка, както и 18 специални приложения.
 
Алуминиевите системи АЛУМИЛ се отличават със съвършената си конструкция, модерното планиране, издръжливост, естетичен вид и функционалност. Също така, съвместимостта между различните системи увеличава възможността за комбиниране според избора на потребителя.
 
Набляга се на гаранцията за качество на крайните продукти, сертифицирайки както продукта, така и неговия производствен процес, въз основа на сертификати от международно признати организации.
 
Компанията разполага с отдел R&D ( изследване и развитие ), където се изследват и развиват много нови продукти. След това продуктите се изпращат в оторизирани международни институти, които контролират и сертифицират, като например IFT Розенхайм.
 
Алуминиевите системи на АЛУМИЛ са избор "до живот", не изискващи големи разходи за поддръжка, а в случай на подмяна, рамките са напълно рециклируеми и помагат за опазването на околната среда. 
 

Продукти на АЛУМИЛ

Окачени фасади

Окачени фасади

Архитектурните Системи са доминираща проудктова група на АЛУМИЛ. Те покриват всички изисквания и са създадени за всякакви архитектурни приложения като врати, прозорци, фасади ( окачени фасади ), покриви конструкции, офисни системи и други.
 
АЛУМИЛ разграничава 48 различни архитектурни алуминиеви системи, според всяко желание, заявка, както и 18 специални приложения.
 
Алуминиевите системи АЛУМИЛ се отличават със съвършената си конструкция, модерното планиране, издръжливост, естетичен вид и функционалност. Също така, съвместимостта между различните системи увеличава възможността за комбиниране.
 
Според изискванията на международно признати институти, внимание се отделя на гаранцията за качеството на крайните продукти, продуктовите сертификати и производствения процес.
 
R&D отделът ( изследване и развитие ) на АЛУМИЛ въвежда много нови продукти. След това те се изпращат в оторизирани международни институти, които контролират и сертифицират, като например IFT Розенхайм.
 
Алуминиевите системи на АЛУМИЛ са избор "до живот", не изискват големи разходи за поддръжка, а в случай на замяна, рамките са напълно рециклируеми и помагат за опазването на околната среда. 
 

Индустриални профили

Индустриални профили

Продукцията на алуминиеви профили е една от основните, които правят АЛУМИЛ пионер в производството на алуминий.
Високотехнологичните продуктови линии в комбинация с уменията и техническия опит на личния състав на АЛУМИЛ правят компанията водеща в производството на индустриални профили.
Лекото тегло на алуминия, както и неговата добра механична обработка в ниска и висока температура са много важни за компаниите в сферата на аеронафтиката, автомобилната индустрия, където се продава основна част от промишлените профили. В същото време индустриалният проифил има много механични и електронни приложения и предлага решения в строителния бранш.
АЛУМИЛ задоволява изискванията на най-взискателните компании за профили с малки/големи размери, малко тегло, профил с голям диаметър, специфичен профил с малък диаметър, профил от специални сплави и изделия.

Вътрешни и защитни врати

Вътрешни и защитни врати

 Високо естетични проекти за модерен интериорен дизайн, чрез различните видове врати, които съчетават ръчно изработване и експертно умение с развит високотехнологичен процес.
 
Вратите са в различни дизайнерски решения – от класически до модерни, с най-високо качество и функционалност и са подходящи както за жилищни, така и за обществени сгради.

Продукти за специално приложение

Компанията поддрържа различни видове конструкции и дава възможност да изберете някои специални технически решения, които придават различен външен вид на сградите:
 • Покривни остъклявания и зимни градини
 • Врати Tип "Хармоника"
 • Офисни системи
 • Парапети
 • Други
Техническото развитие на АЛУМИЛ дава възможност за избор в решенията на инженери и архитекти в областта.
 

Плъзгащи системи

Плъзгащи системи

Плъзгащите системи главно се използват за конструкциии с ограничение в пространството, тъй като лесно се инсталират в малки помещения. Те са с различен модерен дизайн и заслужават своята цена за качеството, което получавате.
Техните уникални характеристики са:
 •  Функционалност в ограничени пространства
 • Може да бъде поставено единично или двойно остъкляване, мрежа за насекоми, вътрешни или външни ролетни щори.
 • Предлагани са във всички варианти на изпълнение (Sliding Pocket Construction ,Sliding By Pass Construction or Sliding and By Pass)

Отваряеми системи

Отваряеми системи

Това са най-популярните алуминиеви системи, които изолират звука, с голяма защита са и добър външен вид. Могат да се инсталират лесно на всички видове хотелски сгради. Отваряемите системи предлагат разнообразие от решения ( със или без термичен мост )
 
Главни характеристики:
 • Различни приложения
 • Решения за всички специфични нужди
 • Разнообразие от аксесоари
 • Остъкляване ( единично, двойно, тройно стъкло ), възможност да се поставят външни капаци и ролетни щори.